Skrivtorka

Jag hade tänkt skriva ett långt och trevligt inlägg om helgen men lagom till jag blev färdig att skriva så försvann alla dessa fina formuleringar jag hade tänkt ut. Visst är det typiskt, och jag som hade så mycket som jag tänkt skriva. 
 
Helgen började bra. Jag tog en vända till den förskolan som jag ska arbeta på i höst och även denna gång kändes det så underbart härligt. Jag ser fram emot den 12 augusti även om det känns tråkigt att inte komma tillbaka till de underbara kollegor jag har idag. 
På kvällen blev det spontanmiddag med grannkärringen med familj. Korv med bröd fixades, vilket smakades helt underbart, snacka om underskattad mat!!!
 
Lördagen började med att klockan ringde halv 8. 1,5 timme senare rullade bilen med mig och grannkärringen 7 mil söderut till the big city med många affärer. Observera att det bara var jag och grannkärringen, inga män och inga barn var med. En helt otrolig händelse, vi hade rymt från spis och tvättmaskin. I the big city fick vi börja med att ta itu med herr ketchups lista med saker han skulle ha. Inne på biltema studerade jag listan nog, och vet ni vad han skulle ha???? FETT! Och det var jag tvungen att åka till biltema för, han kunde fått massvis av sin fru istället!
 
Efter biltema blev det mycket trevligare. Många klädaffärer klarades av och det blev tyngre och tyngre packning medan det på kontot blev mindre och mindre pengar. Ikea blev det sedan och där fick jag minsann ligga mer än en gång. Speciellt naket och sensuellt var det dock inte men skönt var det med alla dessa soffor som bara var tvungna att provas. Efter Ikea blev det citygross, och där pippades det hejvilt. Visst är det smidigt att pippa i affären, man har full koll på hur mycket man handlar för och det går så mycket smidigare när man kommer till kassan. Efter en vända till Ikea för den obligatoriska mjukglassen styrdes bilen hemåt igen med två mycket nöjda småbarnsmammor som innan vi sa hejda konstaterade att en repris måste det bli. 
 
Idag har det varit betydligt lugnare, och imorgon är det måndag igen. Två veckor kvar att jobba, nedräkningen har börjat!

Lägesrapport

En lägesrapport kanske skulle lämnas också. Jag mår hyfsat just nu, det kunde varit bättre, men sämre också. Jag har hämtat mig från helgens partajande och börjar fylla på min energidepå igen.
Igår fick jag veta schemat inför hösten. Efter lite omplock med tiderna så blev det ett schema som jag känner ska fungera för mig. Jag ska börja arbeta eftermiddagar och det är stort för mig men kräver vila både före och efter för att jag ska orka med det. Lilleman kommer vara hemma på förmiddagarna och för att klara av att arbeta måste jag vila efter de förmiddagarna. Efter att jag arbetat måste jag planera in vila igen för att orka med kvällen. Men det ska gå, det har jag bestämt. Jag känner mig redo att ta det steget nu vilket är jättestort för mig. Eftermiddagarna är den tid på dygnet som jag är som mest trött så därför har jag bara arbetat förmiddagar förutom måndagskvällarna.


Pensionärsvurpa

Idag har det hänt som jag anat skulle hända. Jag som enbart är 25 år (ja, jag vet det är fult att ljuga, 37 år 7 månader 29 dagar 20 timmar och 40 minuter ska det vara) har gjort en riktigt pensionärsvurpa. Förlåt svärfar, min ännu äldre moster med bihang, min gamla faster med bihang och alla andra pensionärer, men pensionärsvurpa är det rätta namnet för det jag har råkat ut för.

Jag har snubblat på en mattkant!!!!

Ja, skratta ni hånfullt bara men så kul var det inte. Det var i förmiddags det hände, i köket. Där det fram till idag har funnit en väldigt fin hemvävd matta som jag bara älskar, har haft sin plats. Ett antal gånger har jag (och även herr ketchup har gjort det och han är 6 månader och fem dagar yngre än mig) snubblat till på mattskrället som den kära mattan numera kallas för. Varje gång det har hänt har vi lyckats stå på benen och ingen större skada har skett även om tanken funnits "tänk om jag ramlat". Idag var det inget "tänk om jag ramlat", idag föll jag med ett brak pladask på köksgolvet. Fy Fabian vilken smäll det blev. Men jag överlevde (som om ni inte förstod det) men det gör så in i bombens ont i ryggen. Helt mörbultad är jag och varje djupt andetag känns.
Eftersom varken jag eller herr ketchup blir yngre så tog vi beslutet ikväll att mattskrället skulle ut. Så numera ser det ut så här på köksgolvet, matfritt, och så ska det förbli!

https://cdn3.cdnme.se/4053946/6-3/pic_51cc918b9606ee0d261f10c2.jpg" class="image">


Näverskålen

Kommer ni ihåg näverskålen som jag och min gamla moster gör vårt bästa med att bli av med? För några veckor sedan var det min tur att behöva förbarma mig över det gamla skrället (näverskålen alltså, inte moster), men nu har den flyttat igen. I söndags när vi lämnade hotell moster så hade vi den inte med oss hem utan den var kvar där. Känner jag moster rätt så har hon vänt upp och ner på huset minst femton gånger sedan vi åkte men jag tror inte hon har hittat den. För vem säger att den är inne i huset???????


Förresten tack!!!

Jag har inte blivit färdig att tacka er som skrivit fina kommentarer efter inlägget om mitt nya jobb. Istället blir det ett stort TACK så här istället. Tack för att ni finns <3

Midsommar

Midsommar, synonymt med jordgubbar, nypäror och sill. Det är även synonymt med väldigt skiftande väder, ena timmen varmt och strålande solsken med nästa timme hällregn. Denna midsommar är sig lik. Kommer ni ihåg Abba-reklamen på tv för några år sedan då bordet bars ut och in hela tiden. Ungefär så var gårdagen, presenning på utemöbler, presenning av utemöbler.
Herr Ketchup kom med idéen att vi skulle ha en it-fri midsommar. Det gick några timmar och barnen frågade inte en efter några paddor, mobiler eller nintendon. Sedan hände något, vädret inför morgondagen var bara tvunget att kollas och då plötsligt satt de flesta vuxna med huvudet böjt nedåt och fingrarna drogs över mobilernas touchskärmar. Där sprack det. Men så länge det varade var det trevligt, så mycket har vi nog aldrig pratar som vi gjorde när mobilerna var bannlysta. Mätta och goa kom vi åtminstone alldeles för sent i säng men väl där sov vi gott efter all god mat och mycket skratt.
Efter att nitton personer fått i sig frukost, duschat osv satte vi oss i bilen och hoppades på fint väder. Dagen var planerad så att lunch på restaurang för sedan en utomhusaktivitet. Planen hölls till 50%, sedan förstörde regnet den och vi flyttade inomhus och tillbringade eftermiddagen på ett busigt ställe.
Väl tillbaka på mosters "hotell" är jag nu slagen hjälte och ha stängt in mig i sovrummet för lite energipåfyllnad så jag överlever kvällen.


Äntligen

Idag har ännu ett möte om min framtid avklarats. Tanken var att det skulle bli klart var jag ska arbeta i höst men eftersom det har strulat så många gånger förr så hade jag inga större förhoppningar att det skulle bli klart den här gången. De vakanser som fanns diskuterades men eftersom ingen av förslagen innebar att jag skulle kunnat arbeta 100% på dem, så kände jag att då kunde jag klara mig utan dem. Det hade inte varit speciellt lyckat att den dagen jag kunde börja arbeta fullt behöva vara på flera olika ställen att arbeta.
Jag kände hur jag tappade lusten till allting och fick ett smärre utbrott och tårarna sprutade och jag hade väldigt stor lust att säga upp mig och skita i allting då min chef kom med ytterligare ett förslag, nämligen stället jag ratade i våras. Den här gången så villkoren helt annorlunda ut. Jag skulle bara vara på en avdelning och jag skulle gå på "normala" arbetstider, inte vara på tre avdelningar och inte heller bara arbeta eftermiddagar. Plötsligt fanns det ett vettigt förslag. Efter lite betänketid sa jag att jag ville gå dit och hälsa på igen och se om jag fick den rätta känslan, och vet ni, känslan var där!!!!!!

Så efter några för mig jobbiga veckor utan framtidshopp så vet jag äntligen var jag ska vara och det känns riktigt positivt. Från och med den 12 augusti så börjar jag på min nya arbetsplats, som jag har cykelavstånd till. Så till hösten lär det bli cykla av, om energin till det bara finns. För är det något som jag vet tar på mina krafter är det att gå eller cykla.

Nu dags att släcka ner för ikväll och börja slåss med myggorna. Sov gott och dröm fina drömmar.


En liten resa

I fredags efter avslutningen satte vi oss i bilen för att ta oss till Göteborg. Ungefär samtidigt lämnade två andra bilar också vår lilla stad för samma slutmål. I samtliga tre bilar satt det en tioåring och det är tack vare dessa tre tioåringar som Göteborgsresan blev av. För när dessa numera tioåringar enbart var några timmar gamla så träffades vi tre familjer för första gången och sedan dess har vi träffats några gånger varje år. Det är första gången vi gör en resa tillsammans och vad vi gjorde i Göteborg kan ni säkert gissa.

Efter en stadig frukost i lördags morse drog vi till Liseberg där vi tillbringade hela dagen. Det blev massor av skratt och glada tjut (det sistnämnda i nedförsbackar i hög hastighet). Tyvärr var det inte bara vi som bestämt oss för att åka till Liseberg så köerna var långa, för långa. När det vid 7 tiden var minst 30 minuters kö till de flesta åkattraktionerna valde vi att börja dra oss tillbaka till hotellet. Väl framme vid hotell Scandic Rubinen på Avenyn (lite reklam skadar aldrig) så blev det ett snabbt ombyte för att sedan traska till restaurang Picasso för middag. Vi hade knappt inte hunnit ta första tuggan förrän regnet kom. Jisses vilket oväder det blev, tur vi inte var kvar på Liseberg.

Efter middagen tillbaka till hotellet, och det tog inte lång tid förrän det hördes snarkningar från våra tre rum. Igår efter en fantastisk frukost så skiljdes vi åt för hemfärd. De två andra familjerna åkte direkt hemåt medan vi körde den lilla omvägen till Ullared till mannens stora fasa. Därinne lyckades jag få med nästan allt på min lista och med ett antal gula kassar i bilen så var vi äntligen på väg hemåt.

En väldigt intensiv helg som känns i kroppen idag men jag skulle inte vilja vara utan den.


Skolavslutning

I fredags var det skolavslutning. Skolavslutning för mig är att vara i kyrkan och sjunga "den blomstertid nu kommer" och lyssna på fina tal. I kyrkan var vi inte utan det blev en gympassal istället men annars var det sig likt (förutom att där inte var någon präst). Det var en helt fantastisk avslutning som var lagom lång och verkligen var för barnen. Rektorn höll ett fint tal som var alldeles lagom långt för att orka lyssna. Den blomstertid sjöngs såklart men även nationalsången som jag tycker blivit en fin tradition på avslutningen. Tårarna kom så näsduk var ett absolut måste, precis som det ska vara.
Efteråt samlades vi i storasysters klassrum. Även där kom det tårar då det var sista dagen med en helt underbar lärare som följt barnen under hela lågstadietiden. Hon kommer vara saknad till hösten. Den läraren som klassen ska ha på mellanstadiet kommer ha mycket att leva upp till.

Helgen bravader ska jag berätta om ikväll eller i morgon för efter tårarna satte vi oss i bilen och körde iväg.


Bättre dag idag

Idag mår jag betydligt bättre än igår även om det inte varit någon toppendag. På något vis mår jag bättre bara genom att acceptera läget och handla därefter. Jag har varit hos sjukgymnasten idag vilket också underlättat mycket. Hon gav mig massa pluspoäng för min hållning och hur jag utförde mina övningar. Enligt henne gick det förvånansvärt bra med tanke på vilket skick jag är i.
Nu snart dags att sova, sömnen är som ni vet livsviktig för mig.


Största bakslaget hittills

Har idag lyckats ta mig igenom det största bakslaget sedan jag blev sjukskriven. De sista veckorna har fullkomligt sugit ur mig all energi och gårdagens ap-träff (som för övrigt var väldigt trevlig) gjorde att jag ligger på minus och har knappt inte hållit mig upprätt idag. Mina två timmar på jobbet lyckades jag med nöd och näppe ta mig igenom och innan jag lyckades sätta mig i bilen och köra hem så blev det att vila en stund. Väl hemma så stöp jag ner i soffan och somnade. Jag insåg att jag aldrig skulle kunna ta mig iväg och hämta lilleman som planerat så det var bara att bita i det sura äpplet och erkänna mina svagheter och ringa och be att han skulle få vara kvar lite till vilket var ok. Det har jag bara behövt göra någon enstaka gång tidigare, det säger lite om hur slut jag varit idag. Efter att sovit och vilat några timmar till så har jag lyckats ta mig upp och har till och med kunnat äta middag vilket är ett gott tecken. Nu blir det en ännu lugnare kväll än vad det brukar vara i fru ketchups liv. Imorgon är det dags för sjukgymnasten igen vilket kommer vara välbehövligt!
Trevlig kväll!


Sista veckan

Då var det sista veckan innan skolavslutningen. Snart att försvinner några måsten som att läxor ska fixas, skolväska packad och gympakasse ej glömmas. Visserligen gör storasyster detta själv många gånger men bara för att hon numera är tvåsiffrig så betyder inte det att hon klarar allt. Även om det inte är semester än på några veckor så kommer det nog att kännas det lite som semester i alla fall från och med nästa vecka.
Fast det är inte många veckor kvar till semestern. I och med att semestern börjar så slutar jag på min underbara arbetsplats med mina underbara kolleger. Till hösten ska jag börja arbeta på ......, ja säg den som vet. Fortfarande är inget klart, om jag är frustrerad? Oooonej, hur kunde ni tro det???? Jag försöker släppa det och tänka på de fantastiska veckor jag har kvar i stället men trots det så maler det i bakhuvudet på mig att ingenting är klart ännu, och bara på grund av min sjukskrivning och att jag inte ska tillbaka till mitt förra jobb. Som jag fortfarande saknar och önskar att jag hade fått vara på men jag vet att det inte är något ställe som är så lysande för mig att vara på nu på grund av min sjukdom.
Ikväll är det dags för sista ap-träffen i hönsgården för den här terminen, den ser jag fram emot, för sista träffen på våren brukar inte riktigt bli som de andra.

Näverskålen

Så har det varit besök i ketchupfamiljens hus igen. Den här gången en gammal moster, en kusin, en kusinsambo och en byracka av den sötare modellen. Intensiva men trevliga dagar har det varit. Som alltid när jag och min gamla moster träffas så sker det en flytt av näverskålen. Denna näverskål är ett arv efter min mormor och eftersom alla vet vad jag tycker om näver (säger som herr ketchup, det duger att tända grillen med) så anmälde jag mig som ickefrivillig att ge näverskålen ett nytt hem. Det är bara det att min gamla moster smugglade ner den bland mina saker så jag fick den i alla fall. Men jag såg till att hon fick tillbaka den. Och så har det håll på i fem års tid. Det gäller att gömma den väl, och man får ta hjälp av andra att se till att näverskålen byter ägare. Men alltid när den flyttar så finns det en present i den, senast en fin liten matlådekasse. Nu är det bara att börja planera vad som ska ligga i skålen när den ska flytta om några veckor, och vem som ska hjälpa mig den här gången hihihihi


Jag lever

 

Men det är lite mycket som händer. Det finns mycket jag skulle vilja skriva och berätta men pga olika anledningar vill jag inte göra det då jag är rädd att jag skriver något jag får ångra sedan. Jag tänker sinnesro-bönen för mig själv 100 gånger om dagen (känns det som åtminstone) för att klara av allt som sker och allt som inte sker.


Söndagkväll

En intensiv vecka är äntligen till ända men även om det varit tufft i veckan är det många trevliga saker som klarats av. Intervjun (ja, jag lovar att jag ska skriva om den men det kommer en annan dag) hör till det trevliga, liksom frissa-besök (rufset borta och betydligt ljusare) och sist men inte minst första kalaset avklarat. Storasyster fyller 10 på tisdag och igår kom farmor, farfar, faster och kusin på besök och stannade till idag. Väldigt trevlig var det även om kusinerna som vanligt slogs om nintendon, telefoner och iPads samt vilken ordning de skulle rita. Nu är det snart dags att krama kudden så jag fixar med veckan som kommer. Även den veckan kommer att bli intensiv med många trevliga saker på agendan.

Hektiskt vecka

Veckan har varit hektiskt och bara för att helgen är här så innebär det inte att det blir mycket lugnare. Jag har varit dålig på att uppdatera men eftersom det varit så mycket omkring mig så känner jag att bloggen måste komma lite längre ner på måstelistan.
Intervjun jag var på i torsdags gick bra, det kändes så åtminstone. Jag har inte hört något än så länge utan de räknade med att nästa vecka skulle det bli klart. Mer om den kommer förhoppningsvis i helgen. Trevlig helg!

RSS 2.0