Midsommar

Midsommar, synonymt med jordgubbar, nypäror och sill. Det är även synonymt med väldigt skiftande väder, ena timmen varmt och strålande solsken med nästa timme hällregn. Denna midsommar är sig lik. Kommer ni ihåg Abba-reklamen på tv för några år sedan då bordet bars ut och in hela tiden. Ungefär så var gårdagen, presenning på utemöbler, presenning av utemöbler.
Herr Ketchup kom med idéen att vi skulle ha en it-fri midsommar. Det gick några timmar och barnen frågade inte en efter några paddor, mobiler eller nintendon. Sedan hände något, vädret inför morgondagen var bara tvunget att kollas och då plötsligt satt de flesta vuxna med huvudet böjt nedåt och fingrarna drogs över mobilernas touchskärmar. Där sprack det. Men så länge det varade var det trevligt, så mycket har vi nog aldrig pratar som vi gjorde när mobilerna var bannlysta. Mätta och goa kom vi åtminstone alldeles för sent i säng men väl där sov vi gott efter all god mat och mycket skratt.
Efter att nitton personer fått i sig frukost, duschat osv satte vi oss i bilen och hoppades på fint väder. Dagen var planerad så att lunch på restaurang för sedan en utomhusaktivitet. Planen hölls till 50%, sedan förstörde regnet den och vi flyttade inomhus och tillbringade eftermiddagen på ett busigt ställe.
Väl tillbaka på mosters "hotell" är jag nu slagen hjälte och ha stängt in mig i sovrummet för lite energipåfyllnad så jag överlever kvällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0